Double Tree by Hilton Hotel

The restoration of the DoubleTree Hotel in downtown London, Ontario sought to update the establishment’s look by positioning it according to the brand’s new standards, while honouring the building’s original contemporary architecture. The designers stripped some of the lobby walls to reveal the original marble underneath.

The central walls around the vestibule were painted in navy blue and grey, timeless colours that lend the premises a quiet strength. The furniture, thanks to a preponderance of soothing grey and navy blue tones as well as walnut elements, provides a warm appeal

Country

Canada

City

London - Ontario

Client

Double Tree - Hilton Hotel - London Ontario

Year

2016

Photographer

Yves Lefebvre

A fireplace was added in the lounge to create a focal gathering place, and the aging escalator was replaced by a sober, modern staircase. A Starbucks café now occupies what used to be the ground-floor conference room. The drawings for its integration were preapproved by the interior designers.

The space within the restaurant and bar has been fully utilized, and the columns have been covered with wood to create a common idiom with the hotel’s reception area. Curtains along the rear walls give the room texture while letting daylight bathe the room.

The 350 rooms were furnished with customized carpeting that brings out the ochre colour in the wallpaper, and the suites have been totally refurbished to provide occupants with a relaxing experience.

More than 300 handpainted works of art are displayed along the hallways and in the rooms, for an air of understated luxury.
Similar Projects