Lavery

Because the City of Sherbrooke’s nerve centre had been moved, the partners in this firm relocated their offices in order to remain close to the action. The proposed layout is in keeping with way the firm works and incorporates the latest trends in lighting and collaborative areas with spaces for sharing and discussion, and modular meeting rooms.

 

 

Country

Canada

City

Sherbrooke

Client

Lavery

Surface Area

1 395 m²

Year

2014

Contractor

Construction Longer

Electromechanics

CIMA Sherbrooke

Lighting

Luxtec - Consultant / Le lampiste de Beloeil - Manufacturier

Other Collaborators

Mobilier : Teknion

Photographer

Stéphane Groleau

The real centrepiece of the reception area is its central lighting fixture. It was designed by the design team and manufactured by local glassmakers.

The design, choice of furniture and materials in general, projects an image consistent with a dynamic, young professional team. Construction of the offices along the curtain wall represents a more traditional model of organization; however, the glass façades provide good penetration of natural lighting for work spaces in the inner area.

A conference centre equipped with cutting-edge technology surrounds the reception area while restricting access to the area where private offices are located. This transformation enabled the firm to retain its clientele as well as attract new talent and business partners.

Similar Projects