Snc-Lavalin

Ranked among the top in its field internationally, the engineering firm SNC-LAVALIN embarked on a design project to enhance its image as a leader with the renovation of its senior management floor.

Country

Canada

City

Montréal

Client

SNC-Lavalin

Surface Area

13 841 pi.ca.

Year

2011

The general concept makes the reception area the central hub, with several functions arranged around it, including the conference centre, offices for senior management and related departments. This hub exemplifies the company’s brand image, as well as the complexity and rigour of the engineering profession. The project was executed according to an uncluttered architectural design approach intended to optimize communication, sightlines and natural lighting.

Leading edge technology has also been used extensively in the conference centre and adjoining rooms, which are equipped with audio-visual systems. The doors in the main hall are electrified glass, allowing users to choose transparency or complete opacity, depending on the level of privacy desired.

The architectural style relies on a harmonious application of various materials. A grey marble slab floor with linear veins adds a resolutely contemporary feel, while walls of glass, black steel, naked concrete, stainless steel and natural wood give the space an undeniable feeling of strength combined with warmth.

Similar Projects