Autodesk Montréal – Hall

The project concerns the rehabilitation of 10 Duke, a former industrial site of grandiose dimensions. In order to enhance these, while responding to the program for the development of reception and office space, two elements guided the architectural process.

The first consists of the adoption of pure lines and volumes, in contrast to the raw aspect of the existing structures, all left visible. The second is the enhancement of the latter through specific lighting.


Photography

Stéphane Brügger

Country

Canada


City

Montréal


Client

Autodesk


Surface Area

6,700 ft² (622 m²)


Year

2019


The vast space is cut into micro-poles, drawing a harmonious composition on a human scale. Each pole is assigned a particular aura thanks to a fine choice of colors, materials and furniture.

Users benefit from comfortable environments with which they can easily identify, while maintaining contact with the people and spaces around them. The horizontal line drawn by the main corridor enters into dialogue with the vertical of the high ceilings.

Distinctions

2020
Grand Prize, Collaborative Office Area, Grands Prix du Design