Autodesk – Montréal

The project concerns the rehabilitation of 10 Duke, a former industrial site of grandiose dimensions. In order to enhance these, while responding to the program for the development of reception and office space, two elements guided the architectural process.

The first consists of the adoption of pure lines and volumes, in contrast to the raw aspect of the existing structures, all left visible. The second is the enhancement of the latter through specific lighting.

Country

Canada

City

Montréal

Client

Autodesk

Photographer

Stéphane Brügger

 

The vast space is divided into micro-poles, drawing a harmonious composition on a human scale. Each pole is given a particular aura thanks to a fine choice of colours, materials and furniture.

Users thus enjoy comfortable environments with which they can easily identify, while maintaining contact with the people and spaces around them. The horizontal lines of the main corridor enter into dialogue with the vertical lines of the high ceilings.

 
 
Distinctions

2020

Grand Prize - Collaborative Office Area, Grands Prix du Design