Groupe Gestion privée Desjardins

Classicism, sobriety and professionalism: these were the attributes the client wished this high-end office space to espouse. The use of noble materials and natural lighting makes the space a peaceful haven conducive to concentration and collaboration. The interweaving of public and private areas proved a stimulating challenge. From the very entrance, the vast reception area and meeting rooms beckon the visitor to contemplate and appreciate the panoramic view of Montréal. Clean lines seamlessly combine stone, wood, fabrics and subdued, contemporary classic furnishings to impart a timeless quality.

Country

Canada

City

Montréal

Client

Groupe Immobilier Desjardins

Surface Area

22 000 ft² (2044 m²)

Year

2018

Contractor

Decarel

Electromechanics

Bouthillette Parizeau

Structure

SDK

Photographer

Frank Desgagnés

Special attention was given to integrating technology in a manner both useful and discreet. The private and open-plan work areas have an imposing presence, while meeting corporate standards. The employee lounge, for its part, fosters a relaxing ambience thanks to its use of contrasting materials and colours.

Distinctions

2018

Interior Design Award, Offices Category - More than 20,00 f², Grands prix du Design 2018

Similar Projects