lg2

The building’s architectural expression draws on the industrial past of the Angus Shops and manifests it through texture. The creative agency is engaged in creation and forging its future in one of  the most inspiring buildings of the Technopôle Angus. To create a building that surprises by its two highly contrasting yet equally complementary volumes. The first volume, sleek, contemporary and gleaming, reflecting the passersby and the context: 1; the second, irregular, with a singular texture: +1; the whole, a timeless architecture that connects with the materiality of its neighbourhood, lg1+1: lg2.


Photography

Stéphane Brügger

Certification

LEED v4 BD + C Core & Shell

Country

Canada


City

Montréal


Client

lg2


Surface Area

4,180 mi² (45,000 ft² over 3 floors)


Year

2020


The principal facade opens up to reveal the entrance to the neighbouring public square, Place Léopold-Beaulieu. The building showcases and enhances the architectural and natural heritage surrounding it.

The base volume’s characteristic is its modularity; it is aligned with the existing built environment, with setback entrances and a skylight to illuminate the structure’s central hub naturally. The principal facade opens up to reveal the entrance to the neighbouring public square, Place Léopold-Beaulieu. Its landscaped roof deck provides unique views of the city, presenting a language similar to that of the Place’s green spaces.