BoxOne Labs

As an incubator for start-up companies, BoxOne Labs wanted to create a workplace that reflects its image: open, flexible and innovative. The project is directly inspired by the name of the organization in order to create a literal “laboratory of ideas”. Its plan is organized around a large volume housing the main incubator, where start-up groups will explore new ideas. These can be transcribed directly on a large whiteboard, or on one of the inscribable glass panels that border the main brainstorming station, overhung by a light reminiscent of operating lamps.

Country

Canada

City

Montréal

Client

BoxOne Labs

Surface Area

1,500 pi² (139 m²)

Year

2019

Contractor

Marfoglia Construction

Electromechanics

Rochon Experts Conseils

Lighting

Lumigroupe / Lumenpulse

Other Collaborators

Mobilier : Taktik Design, Burovision, Mobel 630 / Cloisons modulaires : Innovo / Plantes : Alphaplantes

Photographer

David Boyer

 
 

On either side of the incubator, two zones with warmer tones welcome different uses. The lounge supports informal work and meetings, and the acoustically separated glass space is reserved for BoxOne staff. The entire office is nevertheless designed to offer maximum flexibility, through reconfigurable furniture and movable partitions.

 

The generous contribution of light, woodwork and plants infuse warmth and life into the predominant industrial aesthetic.

 
 
Distinctions

2020

Grand Prize - Office under 5,000 s.f, Grands Prix du Design

Similar Projects